Over mij…

“Ik voelde diep van binnen een drang om mensen te helpen!”

Yvonne Zomer

Psychodynamisch Therapeut

Een goede verstandhouding begint bij een goede introductie. Ik zal me in dat kader even nader introduceren. Ik ben Yvonne Zomer en ik ben psychodynamisch therapeut van beroep. Daarnaast ben ik coach, trainer en docent. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel. Tegenwoordig ben ik daar nog steeds actief, maar nu als examinator.

Hoe ik bij psychodynamische therapie terecht ben gekomen? Goede vraag! Ik kwam na het afronden van mijn opleiding in de Bedrijfseconomische/Juridische richting in het bankwezen terecht. Toch voelde ik diep van binnen altijd een drang om mensen op een andere manier te helpen. Vanuit dat gevoel ben ik op vrijwillige basis voor Stichting Labyrint/In Perspectief gaan werken. Deze organisatie richt zich op de empowerment van mensen, zodat zij op eigen kracht met hun problematiek aan de slag kunnen gaan.

Gedurende mijn werkzaamheden bij Stichting Labyrint/In Perspectief merkte ik dat het helpen van mensen mij heel veel voldoening geeft. Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik destijds de beslissing gemaakt om door te gaan studeren met als doel een eigen praktijk te beginnen. Ditmaal richtte ik mijn pijlen op de opleiding tot psychodynamisch therapeut.

Wat mij aantrekt in psychodynamische therapie is dat er veel ruimte is om de methodiek op het probleem aan te passen en niet andersom. Dat zorgt ervoor dat we tijdens mijn therapiesessies binnen een relatief korte tijd tot de kern van de hulpvraag kunnen komen. Sinds 2010 ben ik aan de slag als zelfstandig therapeut en dit bevalt mij uitermate goed. Mijn persoonlijke motto is: “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!”

11 Comments

 1. Marten en Jorieke

  5 sterren!! (Van de 5, want dat verdien je echt)

  Lieve Yvonne,
  Wat zijn we blij dat we de stap hebben genomen om de EFT therapie aan te gaan. We hebben heel wat besproken en zelf ook hard gewerkt voor succes. Maar dat was niet gelukt zonder jouw hulp. Je gaf ons de handvaten en inzichten die we nodig hadden (en ook in de toekomst nog nodig hebben).
  Je bent een fijne, rustige en warme vrouw en we voelden ons direct op ons gemak. Je creëerde een veilige plek om alles te delen en te bespreken.

  We willen je heel erg bedanken voor alle sessies en raden anderen ook zeker aan om EFT sessies te doen als je je eenzaam voelt binnen de relatie, maar ook als je niet in een relatiecrisis zit. Het EFT traject geeft je goede handvaten om (weer) dichter tot elkaar te komen. 🙂

  Reply
 2. W.W.

  In 2022 een aantal prachtige individuele sessies gedaan met Yvonne om beter om te kunnen gaan met een nieuwe huissituatie en bijkomende familie. Met name het concreet maken van mijn persoonlijke problematiek was zeer verhelderend. Problemen die ervaren werden/worden zijn tastbaar geworden. En daardoor ben ik me bewust van (negatieve) emoties die daardoor nu veelal voorkomen worden. Ik ben veel gelukkiger dan voordien. Dankjewel Yvonne!

  Reply
 3. S en M

  Zo blij dat we samen bij jou relatie therapie hebben mogen volgen. Daarna nog individueel aan mezelf mogen werken. Nogmaals bedankt voor alles Yvonne!

  Reply
 4. W en S

  Lieve Yvonne,

  Wat een enorm helpende bijdragen tijden de sessies relatietherapie. Met één been al uit de relatie staan voor we begonnen en nu weer het vertrouwen dat we er samen voor gaan. Je hebt ons op een heel prettige manier veel bruikbare inzichten gegeven en hoe daar mee om te gaan. We moeten wel alert blijven en er aan blijven werken, maar daar hebben we nu de tools voor.

  Hartelijk bedankt!!
  W en S

  Reply
 5. K & K

  Dag Yvonne,

  Nogmaals bedankt voor je hulp. Voor ons was het zeer waardevol!

  Reply
 6. ZL

  Ik vind je een hele warme vrouw met ontzettend veel kennis en passie. Je nam de tijd voor ons en hebt me veel inzichten gegeven over mijn Window of Tolerance. Je hebt me bewust gemaakt van mijn triggers, mijn overlevingsmechanismes en mijn kernwaarden.
  Deze kennis neem ik mee voor mijn hele leven en daar ben ik je heel dankbaar voor.

  Reply
 7. V & R

  My husband and I attended the EFT for the whole of 2022. Yvonne, you have been pivotal in restoring our relationship into a happier, holistic, and more fun partnership.

  You are patient, compassionate, and quite knowledgeable with lots of insights on leading EFT sessions, incorporating the book, personal experiences, and videos. We are quite happy and satisfied with the sessions and hopeful for the future.

  Thank you so much for taking us through this journey together.

  We appreciate what you have done for us

  Reply
 8. Wilger

  Beste Yvonne,

  Nogmaals hartelijk dank voor het begeleiden van ons emotionele proces. Het heeft ons inzicht gegeven, elkaars waardes leren kennen met als resultaat meer verbonden afscheid te kunnen nemen. Hierdoor zijn we beter in staat volgende stappen te zetten.

  Reply
 9. Martijn en Denise.

  Lieve Yvonne,

  We zijn zo ontzettend blij dat we jou hebben leren kennen en relatie-therapie bij jou hebben gevolgd!Je bent een topper en een hele warme vrouw!Wij hebben echt heel veel aan jouw sessies gehad.Superbedankt daarvoor!

  Liefs van Martijn en Denise.

  Reply
 10. Joy

  Voor de opleiding heb ik bij Yvonne leercoaching gevolgd. Tijdens de sessies heb ik gewerkt aan mijn persoonlijke ontwikkel doel. Ze heeft mij tijdens deze sessies zoveel inzichten gegeven. Ik voelde mij gehoord en ze nam echt de tijd voor mij. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor haar begeleiding.

  Reply
 11. M & P

  Lieve Yvonne,

  We hebben bij jou relatietherapie gevolgd. Ben zo blij met deze sessies. Ze hebben ons zoveel gebracht. Dankbaar dat jij met jouw kennis en inzichten op ons pad bent gekomen en zoveel voor ons kon betekenen. Zoveel toegevoegde waarde. Het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.

  Harte-vrouw, dank je wel!

  Reply
Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“De sessies zijn laagdrempelig en komen snel tot de kern van het probleem”

AnderZom Praktijk voor
Psychodynamische Therapie
Zevenblad 96, 7623 CJ Borne NL
T: 06 22 13 36 19
info@anderzomtherapie.nl

© Copyright 2021 | a Talmay site