Over mij…

“Ik voelde diep van binnen een drang om mensen te helpen!”

Yvonne Zomer

Psychodynamisch Therapeut

Een goede verstandhouding begint bij een goede introductie. Ik zal me in dat kader even nader introduceren. Ik ben Yvonne Zomer en ik ben psychodynamisch therapeut van beroep. Daarnaast ben ik coach, trainer en docent. In 2009 ben ik afgestudeerd aan de Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel. Tegenwoordig ben ik daar nog steeds actief, maar nu als examinator.

Hoe ik bij psychodynamische therapie terecht ben gekomen? Goede vraag! Ik kwam na het afronden van mijn opleiding in de Bedrijfseconomische/Juridische richting in het bankwezen terecht. Toch voelde ik diep van binnen altijd een drang om mensen op een andere manier te helpen. Vanuit dat gevoel ben ik op vrijwillige basis voor Stichting Labyrint/In Perspectief gaan werken. Deze organisatie richt zich op de empowerment van mensen, zodat zij op eigen kracht met hun problematiek aan de slag kunnen gaan.

Gedurende mijn werkzaamheden bij Stichting Labyrint/In Perspectief merkte ik dat het helpen van mensen mij heel veel voldoening geeft. Met die gedachte in mijn achterhoofd heb ik destijds de beslissing gemaakt om door te gaan studeren met als doel een eigen praktijk te beginnen. Ditmaal richtte ik mijn pijlen op de opleiding tot psychodynamisch therapeut.

Wat mij aantrekt in psychodynamische therapie is dat er veel ruimte is om de methodiek op het probleem aan te passen en niet andersom. Dat zorgt ervoor dat we tijdens mijn therapiesessies binnen een relatief korte tijd tot de kern van de hulpvraag kunnen komen. Sinds 2010 ben ik aan de slag als zelfstandig therapeut en dit bevalt mij uitermate goed. Mijn persoonlijke motto is: “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf!”

1 Comment

  1. M & P

    Lieve Yvonne,

    We hebben bij jou relatietherapie gevolgd. Ben zo blij met deze sessies. Ze hebben ons zoveel gebracht. Dankbaar dat jij met jouw kennis en inzichten op ons pad bent gekomen en zoveel voor ons kon betekenen. Zoveel toegevoegde waarde. Het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.

    Harte-vrouw, dank je wel!

    Reply
Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

“De sessies zijn laagdrempelig en komen snel tot de kern van het probleem”

AnderZom Praktijk voor
Psychodynamische Therapie
Zevenblad 96, 7623 CJ Borne NL
T: 06 22 13 36 19
info@anderzomtherapie.nl

© Copyright 2021 | a Talmay site